De omgeving is meer dan prachtig

De Biesbosch

25 jaar Nationaal Park De Biesbosch

Omdat Nationaal Park De Biesbosch 25 jaar bestaat, zijn er 25 Biesboschbelevenissen voor jou op een rijtje gezet! Op de kaart zie je de plekken waar je ze kunt beleven. Heb je de kaart nog niet? 

Download hier --> 25 - biesboschbelevenissenkaart

Als je toch de Biesbosch in gaat, doe dan mee aan de fotowedstrijd!

Maak een leuke, mooie of gekke foto van jouw Biesboschbelevenis en plaats deze foto op Instagram met #25jaarbiesbosch.
De prijswinnaar mag voor één dag de boswachter van de Biesbosch zijn! De wedstrijd duurt 25 weken, van 1 mei t/m 23 oktober 2019.

Op de volgende website vindt u informatie over de prijs, de 25 biesboschbelevenissen en de Biesbosch terug.
https://np-debiesbosch.nl/kaart-25-biesboschbelevenissen/

Nationaal Park De Biesbosch

Ontdek een van de grootste natuurgebieden van Nederland. Ga op zoek naar bevers in deze zoetwatergetijde, geniet van de meest bijzondere planten en bloemen en ervaar een dag in De Biesbosch.

Meer informatie

 

Wandelen door De Biesbosch

De wandelroutes door De Biesbosch variëren in lengte van 1.5 km tot meer dan 20 km. Kies voor een ontspannen wandeling of ga voor meer avontuur. Het blijft een ruig gebied dus houdt u rekening met onverwachte situaties en vergeet uw verrekijker niet!

Wandelroutes

 

Fietsroutes door De Biesbosch

Het merendeel van De Biesbosch bestaat uit water en nat land en dat maakt fietsen in het gebied lastig. Echter rondom het nationaal park vindt u tal van mooie routes langs weilanden, akkers, rivieren of neem het fietspontje naar de overkant. 

Fietsroutes

Beleef het op het water

Geniet van een rondvaart over de Biesbosch, huur zelf een bootje of ga met een kano de natuur in. De Biesbosch beleef je het beste op het water. Spot bevers en geniet van de rust van de natuur.

Meer informatie

Zelf een boot of kano huren in de Biesbosch

Neem een picknickmand mee en ga heerlijk varen over de wateren van de Biesbosch. Er zijn verschillende opstapplekken. Spot de beverburchten en unieke vogels. De speciale fluisterbootjes varen elektrisch en schrikken de dieren niet af.