De zwemlessen zijn weer gestart !

Zoek en boek je vakantie!

Zwemles op de Kurenpolder

Stelt u zich eens voor dat leren zwemmen écht een feestje is voor uw kind. Dat uw kind tijdens de zwemles veel plezier heeft, hoog betrokken is, zich veilig voelt, helemaal zichzelf kan zijn en zich in zijn of haar eigen tempo kan ontwikkelen. Dat leren haast vanzelf gaat en lesgevers met plezier en enthousiasme lesgeven. Dat alles is mogelijk met de EasySwim zwemmethode!

Voor onze zwemlessen maken wij gebruik van de EasySwim methode. Een methode waarmee kinderen sneller en beter, maar vooral met meer plezier leren zwemmen! Vanaf de leeftijd van 5 jaar kan uw kind deelnemen aan onze zwem(plezier)lessen en worden opgeleid voor het Easyswim zwemdiploma. Dit is één diploma dat gelijk staat aan het totale zwem-ABC.

De volgende punten zijn zeer kenmerkend voor onze opleidingsweg:

  • meteen in diep water met het EasySwim drijfpak
  • werken in groepjes met aandacht voor het individuele leerniveau van ieder kind
  • een goede relatie door een vaste lesgever die de les geeft vanuit het water
  • hoge betrokkenheid van uw kind door betekenisvolle en uitdagende oefenstof
  • werken met veel verschillende materialen

De EasySwim zwemplezierlessen zijn optimaal afgestemd op de manier waarop jonge kinderen leren en bewegen. Het is een methode waarin plezier, betrokkenheid en het kind centraal staan.

Meer informatie over de EasySwim zwemmethode.

Veel gestelde vragen zwemlessen

Zwemles in reguliere groep

Wij bieden 1x per week 45 minuten zwemles in groepen van maximaal 10 kinderen.  Er liggen 2 of 3 groepen naast elkaar in het bad. Wilt u uw kind 2x per week laten lessen dan is dat in overleg met de zwemonderwijzer zeker mogelijk. Wij streven ernaar om gedurende het gehele zwemtraject het kind bij dezelfde lesgever te laten lessen. 

Wachtlijst: gemiddeld 6-10 maanden voor de doordeweekse dagen en 12-16 maanden voor de zaterdag (bij aanmelding kunt u meerdere voorkeuren aangeven).

Aanmelden zwemles regulier 

Zwemles kleine groep

Wij zien steeds meer kinderen die erg gebaat zijn bij veel structuur en een rustige leeromgeving. Voor deze kinderen hebben wij kleinere lesgroepen van maximaal 6 kinderen. Deze lessen zijn uitermate geschikt voor kinderen die meer aandacht nodig hebben op het gebied van concentratie, motoriek of waterangst. Maar deze lessen zijn zéker ook geschikt voor leergierige kinderen met goede concentratie en motoriek om hierdoor vaak wat sneller tot het diploma te komen. 

Ook deze groepen hebben 1x per week 45 minuten les. Wilt u uw kind 2x per week laten lessen dan is dat in overleg met de zwemonderwijzer zeker mogelijk. Wij als zwemschool streven ernaar om gedurende het gehele zwemtraject het kind bij dezelfde lesgever te laten lessen. 

Wachtlijst: gemiddeld 10-14 maanden. Bij aanmelding kunt u uw voorkeursdagen opgeven.

Aanmelden zwemles kleine groep

Lespakket zwemles

De lessen in de reguliere lesgroep kunt u per lesperiode afnemen voor € 12,00 per les. Maar u kunt er ook voor kiezen om  96 lessen als lespakket af te nemen voor een vaste prijs. 

Voorwaarden lespakket

Diplomafeest

Als uw kind klaar is om af te zwemmen krijgt hij/zij van ons tijdens de zwemles een uitnodigingsbrief om deel te nemen aan het diplomafeest. 

Wij zwemmen 6 keer per jaar af voor het Easyswim zwemdiploma. Het diplomafeest wordt gehouden in ons eigen zwembad, zo kunnen we er een echt feestje van maken!

Hieronder kunt u het filmpje bekijken met daarin alle 9 praktijksituaties die getoetst worden tijdens het Easyswim zwemdiploma.

Voor het deelnemen aan het diplomafeest wordt €20,00 in rekening gebracht.

Stoppen met zwemmen

Wanneer u uw kind voortijdig wilt laten stoppen met zwemmen, dient u dit minimaal 1 maand voor het aflopen van de lesperiode aan ons kenbaar te maken. Via e-mail of per post naar onderstaand adres:

De Kurenpolder Recreatie
Kurenpolderweg 31
4273 LA Hank

Doorgeven stoppen