Zwemles op de Kurenpolder

Wij zijn een particuliere zwemschool met ongeveer 600 leskinderen. Er zijn 6 zwemonderwijzers in dienst met samen ruim 65 jaar aan zwemleservaring.

Vanaf de leeftijd van 5 jaar is uw kind bij ons van harte welkom. Ons inziens de ideale leeftijd om een kind te leren zwemmen. U kunt uw kind inschrijven vanaf de leeftijd van 4 jaar.

U kunt bij ons van maandag t/m vrijdag na schooltijd én op zaterdagochtend terecht voor de zwemles. Bij het aanmelden van uw kind kunt u uw voorkeur opgeven voor een bepaalde lesdag.

Wij werken met oproep volgens een wachtlijst. De gemiddelde wachttijd voor de maandag, dinsdag en donderdag is 2-3 maanden, voor de woensdag en vrijdag 4-6 maanden en voor de zaterdag kan deze soms oplopen naar 8 maanden.

  

Eenmalig inschrijfgeld € 20,00                                                                  
Easy swim € 47,50
Diplomageld € 20,00                                 Overzicht zwemtarieven

Aanmelden zwemles regulier        

Aanmelden zwemles kleine groep

Aanmelden zwemles privé             

EasySwim, zwemplezierles op z’n best!

Stelt u zich eens voor dat leren zwemmen écht een feestje is voor uw kind. Dat uw kind tijdens de zwemles veel plezier heeft, hoog betrokken is, zich veilig voelt, helemaal zichzelf kan zijn en zich in zijn of haar eigen tempo kan ontwikkelen. Dat leren haast vanzelf gaat en lesgevers met plezier en enthousiasme lesgeven. Dat alles is mogelijk met de EasySwim lesmethode!

Voor onze zwemlessen maken wij gebruik van de EasySwim methode. Een methode waarmee kinderen sneller en beter, maar vooral met meer plezier leren zwemmen!

  • Meteen in diep water met het EasySwim drijfpak
  • Werken in groepjes met aandacht voor het individuele leerniveau van ieder kind
  • Een goede relatie door een vaste lesgever en lesgeven vanuit het water
  • Hoge betrokkenheid van uw kind door betekenisvolle en uitdagende oefenstof
  • Werken met veel verschillende materialen

De EasySwim zwemplezierlessen zijn optimaal afgestemd op de manier waarop jonge kinderen leren en bewegen. Het is een methode waarin het (plezier en de betrokkenheid van het) kind én de lesgevers centraal staan.

Wilt u dat uw kind op een plezierige manier leert zwemmen en in hoge mate zwemveilig is meldt uw kind dan aan voor de zwemplezier lessen van het Easyswim zwemdiploma!

Vanaf september 2019 zijn wij na een testperiode van 2 jaar volledig op dit Easyswim zwemdiploma overgestapt en het volgen van ABC diploma lessen is bij ons dan ook niet meer mogelijk.

Wij als zwemonderwijzers zijn super enthousiast over dit diploma. De reacties van deelgenomen kinderen en hun ouders sluiten daar volledig bij aan. Op dit moment wordt het diploma beoordeeld met rapportcijfer 9,2

 klik hier voor meer informatie over het nieuwe Easyswim zwemdiploma.

Zwemles in reguliere groep

De kinderen hebben 1x per week 45 minuten les in groepen met maximaal 10 kinderen.  Er liggen 2 of 3 groepen naast elkaar in het bad. Vanaf een bepaald zwemniveau is het mogelijk om uw kind 2x per week te laten lessen. Wij streven ernaar om gedurende het gehele zwemtraject het kind bij dezelfde lesgever te laten lessen.

 

Zwemles kleine groep

Wij zien steeds meer kinderen die erg gebaat zijn bij veel structuur en een rustige leeromgeving. Voor deze kinderen hebben wij kleinere lesgroepen met maximaal 5 kinderen. Deze lessen zijn uitermate geschikt voor kinderen die meer aandacht nodig hebben op het gebied van concentratie, motoriek of waterangst.

Ook deze kinderen hebben 1x per week 45 minuten les. Vanaf een bepaald zwemniveau is het ook hier mogelijk om uw kind 2x per week te laten lessen. Wij als zwemschool streven ernaar om gedurende het gehele zwemtraject het kind bij dezelfde lesgever te laten lessen. De leskosten hiervoor bedragen € 18,00 per les.

Totaalpakket zwemles

De lessen in de reguliere lesgroep kunt u per lesperiode afnemen voor € 11,00 per les. Maar u kunt er ook voor kiezen om  96 léssen als totaalpakket af te nemen voor een vaste prijs. Hieronder vindt u de voorwaarden:

Voorwaarden totaalpakket

Zwemles Privé

Privélessen zijn uitermate geschikt voor kinderen die veel aandacht, rust en structuur nodig hebben. U kunt hierbij denken aan kinderen met ADHD, autisme,  kinderen met grote waterangst, lichamelijke beperking of een minder ontwikkelde motoriek. Deze kinderen krijgen 1x per week 30 minuten les, deze groep bestaat uit maximaal 2 kinderen. De leskosten hiervoor bedragen € 34,00 per les.
Privélessen worden uitsluitend op zaterdagochtend gegeven. 

Afzwemmen voor diploma

Als uw kind klaar is om af te zwemmen krijgt hij/zij van ons een uitnodigingsbrief tijdens de zwemles.

Voor de nog zwemmende kinderen voor het ABC- diploma zal het test- en het diplomazwemmen zijn in Zwembad AquaAltena in Andel.

Voor al onze nieuwe instroom kinderen en al onze huidige Easyswim zwemmers is het diplomafeest voor het EasySwim zwemdiploma gewoon in ons eigen zwembad. We zwemmen hiervoor 6x per jaar af.

Hiernaast kunt u een filmje vinden met daarin alle 9 praktijksituaties die getoetst worden tijdens het Easyswim zwemdiploma.

Voor het deelnemen aan het test - en diplomazwemmen wordt per diploma €20,00 in rekening gebracht.

Stoppen met zwemmen

Wanneer u uw kind voortijdig wilt laten stoppen met zwemmen, dient u dit minimaal 1 maand voor het aflopen van de lesperiode aan ons kenbaar te maken. Via e-mail of per post naar onderstaand adres:

De Kurenpolder Recreatie
Kurenpolderweg 31
4273 LA Hank

Doorgeven stoppen