Mag ik weer naar zwemles?

Zoek en boek je vakantie!

Veel gestelde vragen

Hoe moet ik mijn kind aanmelden?

Vanaf 4 jaar kunt u uw kind aanmelden voor de zwemles. Als uw kind 5 jaar én aan de beurt is, ontvangt u van ons een mail met daarin alle informatie. 

Om u in te schrijven dient u uw gegevens en voorkeursdagen in te vullen. Hierna ontvangt u van ons een link om de inschrijfkosten van €25,00 te voldoen via iDEAL om de inschrijving definitief te maken. 

Zwemles regulier    Zwemles kleine groep 

Vanaf welke leeftijd mag mijn kind starten met zwemles?

Bij De Kurenpolder mogen de kinderen vanaf 5 jaar starten met de zwemles. Echter kunt u uw kind vanaf 4 jaar al inschrijven dan weet u zeker dat uw kind op 5-jarige leeftijd kan starten met de zwemles.

Is er een wachtlijst?

Ja, wij werken inderdaad met een wachtlijst. De lengte van de wachtlijst is afhankelijik van uw voorkeursdag(en).

De gemiddelde wachttijd voor de maandag / dinsdag of donderdag is 3-6 maanden, voor de woensdag of vrijdag 6-9 maanden en voor de zaterdag kan deze soms oplopen naar 12 maanden. Wij roepen 3 keer per jaar nieuwe leskinderen op. 

Indien u meerdere dagen beschikbaar bent voor de zwemles kan dit eventueel de wachttijd verkorten. 
U kunt bij inschrijving onder het kopje 'opmerkingen' uw 1e voorkeursdag aangeven. 

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen bestaan uit maximaal 10 kinderen in de reguliere lessen, 6 kinderen bij de kleine groep.  Per groep is er 1 lesgever aanwezig. Er liggen altijd 2- 3 groepen tegelijk naast elkaar in het zwembad.

 

Hoelang duurt de opleiding voor het Easyswim zwemdiploma?

Het Easyswim zwemdiploma bestaat uit één diploma. Tijdens dit traject doorlopen de kinderen 7 fases op hun eigen tempo. De opleidingsweg duurt gemiddeld zo'n 80 - 90 lessen van 45 minuten. 

Worden wij op de hoogte gehouden van de vorderingen van ons kind?

Via een persoonlijk account op de Easyswim Portal worden de vorderingen van uw kind om de 3 á 4 lessen bijgehouden. Zo blijft u op de hoogte en kunt u per fase zien welke onderdelen er geoefend worden.

Als alle onderdelen van een fase zijn voldaan dan wordt uw kind automatisch overgezet naar de volgende fase. Er verandert verder niets aan de lestijd of lesgever.

Blijft mijn kind op dezelfde dag en tijd zwemmen met dezelfde lesgever?

Nee, de kinderen blijven wel op dezelfde dag, maar het tijdstip kan wel veranderen. Alle starters beginnen op het vroegst mogelijke tijdstip en na elke periode (ongeveer 12 lessen) kan er geschoven worden in de lestijd. Mocht het niveauverschil in een groep binnen deze periode te groot worden, dan zal er eerder worden doorgeschoven. Hoe hoger het zwemniveau van het kind, hoe later de lestijd wordt.

De tijden door de week liggen tussen 15.00-19.30 uur en op de zaterdag tussen 8.30.00-13.30 uur. De reden dat de kinderen qua tijd opschuiven is, omdat wij ernaar streven de kinderen gedurende de gehele opleidingsweg dezelfde lesgever te laten houden. Dit is voor zowel de lesgever als het kind de prettigste manier van lesgeven.

Gaan de zwemlessen in de vakantie door?

De zwemlessen gaan in de vakantie niet door. Dit betekent dat er per jaar ongeveer 16 weken geen zwemles is. Wel bieden wij regelmatig vakantie zwemcursussen aan in de ochtenduren. Als uw kind bij ons zwemt ontvangt u hierover een informatiemail, bij interesse kunt u uw kind hiervoor opgeven.

Wij houden de vakantieperiodes van regio zuid aan.

Hoe moet ik een inhaalzwemles plannen of mijn kind afmelden voor de zwemles?

Via de Easyswim portal kunt u uw kind afmelden en/of inplannen voor een inhaalles.

Tot 1 uur voor aanvang van de les kunt u deze afmelden. U krijgt hiervoor dan een inhaaltegoed. Deze wordt voor u zichtbaar en inzetbaar als de door u afgemelde les qua dag en tijd geweest is. Bij het plannen van een inhaalles krijgt u alle op dat moment beschikbare inhaallessen te zien op het juiste niveau van uw kind. Staat er niets tussen wat u uitkomt dan kunt u het beste enkele dagen later opnieuw kijken want deze lijst is wisselend (afhankelijk van het aantal afmeldingen). Het telefonisch plannen van inhaallessen is niet mogelijk.

Het afmelden en inhalen van zwemlessen is uw eigen verantwoording. Terugbetaling van niet gebruikte inhaaltegoeden is niet mogelijk. 

Wat is een easyswim drijfpak en is dat verplicht?

Een easyswim is een pak waar drijfmiddelen in verwerkt zitten. Ideaal voor een zwembad waar de kinderen in diep water leren zwemmen. Het pak heeft genoeg drijfvermogen om goed boven te blijven als er actief in het water wordt bewogen. De kinderen worden dus vanaf de eerste les gestimuleerd om te bewegen in het water. Omdat het easyswim drijfpak goed op het lichaam aansluit, is er meer bewegingsvrijheid. Wij geven uitsluitend zwemles met gebruik van de easyswim. Voor de eerste les bent u dan ook verplicht deze aan te schaffen voor uw kind.  

Waar wordt er diploma gezwommen?

Het diplomafeest van het Easyswim zwemdiploma wordt gehouden in ons eigen zwembad op De Kurenpolder.

Kan mijn kind zijn/haar A-diploma nog halen?

Nee, het is niet meer mogelijk om bij De Kurnepolder het A, B of C diploma te halen. 

Wij werken uitsluitend met het Easyswim zwemdiploma. Dit diploma staat qua niveau ongeveer gelijk aan het C diploma. Wij zijn ervan overtuigd dat dit diploma beter aansluit bij de belevingswereld van kinderen met de daarbijbehorende levensechte situaties. Klik hier voor meer informatie.

Hoe wordt het zwembad gezuiverd?

Het zwembad wordt gezuiverd d.m.v. zoutelektrolyse. Een zeer milieuvriendelijke manier van waterzuivering. Tevens is water op basis van zoutelektrolyse zeer geschikt voor mensen met huidproblemen en lucht- en ooraandoeningen.

Welke faciliteiten zijn er?

 • Familiebad
 • 2x Kinderbad
 • 1 x Grote glijbaan (100 meter)
 • 2x kinderglijbanen
 • Stroomversnelling
 • Bubbelbank met spuitelementen
 • Sauna (t/m 15 jaar onder begeleiding)
 • Turks stoombad (t/m 15 jaar onder begeleiding )
 • Whirlpool ( t/m 15 jaar onder begeleiding)
 • Koude en warme douches
 • Horecapunt

Het is het alleen mogelijk met PIN of de Kurenpolder betaalkaart te betalen in de horeca van De Kurenpolder. Betalen met contant geld is niet mogelijk. 

Zijn er kluisjes?

Er zijn voldoende kluisjes waar u tegen betaling uw eigendommen kunt opbergen. De kosten voor het huren van een kluisje bedragen € 0,50 (klein) en € 1,00 (groot). U kunt uw kluisje tijdens uw bezoek tussendoor gewoon kostenloos openen. Bij het verlaten van het zwembad wordt het geld niet geretourneerd.
Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies of diefstal van goederen.

Is het zwembad toegankelijk voor mindervaliden?

Ja, het zwembad beschikt over een ruime invalide kleedruimte met daarin een douche en toilet. Wij beschikken ook  over een personenlift om mindervaliden in en uit het water te tillen. Daarnaast is het zwemwater te betreden via een zogeheten luie trap. 

Is het zwembad geschikt voor jonge(re) kinderen?

Ons zwembad heeft meerdere familie kleedruimtes met daarin aankleedkussens en een box. Verder zijn er in het zwembad meerdere kinderstoelen en boxen aanwezig. Naast ons grote familiebad van 140 cm waterdiepte, beschikken wij ook over een apart peuterbad van 15 cm diepte en een kleuterbad van 40 cm diepte. De watertemperatuur van de kinderbaden wordt op een constante temperatuur van 32 graden gehouden.

LET OP: kinderwagens en buggy’s zijn in het zwembad niet toegestaan. U kunt deze parkeren in de ruimte bij de entreehal.

Is het dragen van zwemvleugels verplicht voor kinderen zonder zwemdiploma?

In het zwembad is het dragen van vleugels of een easyswim drijfpak verplicht voor alle kinderen zonder diploma. Dit geldt ook voor de kinderbaden. Het alléén dragen van een zwemband wordt niet toegestaan. Zwemvleugels zijn bij ons te koop.

Heeft uw kind geen geldig zwemdiploma dan dient er altijd een volwassene bij aanwezig te zijn in het water.   

Is het dragen van een zwemluier verplicht?

Nee, een zwemluier is niet verplicht, een zwembroek of badpak is voldoende voor uw kind.

Echter kunt u deze voor €1,00 wel bij ons kopen. 

Kan ik iets eten en drinken bij het zwembad?

Ons zwembad beschikt over een horecapunt waar u broodjes, snacks, ijs en drinken kunt kopen. Verder heeft het zwembad een ruim terras. Dit horecapunt heeft aangepaste openingstijden. 

Mag ik zelf speelmaterialen meenemen?

Het is toegestaan om kleine dingen mee te nemen. Bv. Een duikbril, zwemband of een strandbal. Grotere materialen zoals luchtbedden en harde ballen zijn niet toegestaan. zwemvliezen en zeemeerminstaarten alleen in overleg met het zwembadpersoneel. (dit is afhankelijk van de drukte). Voor de kleintjes mag u altijd klein speelgoed meenemen voor in de kinderbaden.

Vanaf welke leeftijd is de sauna- en whirlpool toegestaan?

Vanaf de leeftijd van 16 bent u van harte welkom in onze sauna- en whirlpoolruimte. Ook mogen jongere gasten onder begeleiding van hun ouders de ruimte betreden.

Mag ik zelf eten en drinken meenemen?

Dit is toegestaan, maar mag alleen genuttigd worden op de daarvoor bestemde terrassen.

 

Is het toegestaan om te roken?

Voor onze rokende gasten hebben wij helaas geen ruimte beschikbaar, u kunt uitsluitend buiten de plaza roken. Als u wilt terugkeren naar het zwembad zult u wel opnieuw entree moeten betalen. Uw entreekaartje is eenmalig geldig. 

Mag ik met kleding het zwembad betreden?

Nee, het is uitsluitend toegestaan het zwembad in gepaste badkleding (geen string/tanga) te betreden. Ook het dragen van schoeisel of slippers die buiten gedragen zijn, is in het zwembad niet toegestaan.

Waar kan ik terecht met vragen?

Als u in ons bad bent kunt u altijd terecht bij een van onze opgeleide toezichthouders. Mocht u thuis vragen hebben dan kunt u onder openingstijden telefonisch contact met ons op nemen. Ook kunt u uw vraag via de mail aan ons kwijt.

Contactgegevens De Kurenpolder Zwembad

Tel: (+31) 0162-406426

E-mail

Ik ben iets verloren!

Alle gevonden voorwerpen worden ongeveer 3 weken bewaard. U kunt telefonisch contact met ons opnemen om te vragen of er iets is gevonden. Ook kunt u ons via de mail benaderen.

Tel: (+31) 0162-406426

E-mail