Mag ik weer naar zwemles?

Veel gestelde vragen

Hoe moet ik mijn kind aanmelden?

Klik hier om u in te schrijven. Hier kunt uw gegevens en voorkeursdag invoeren. Hierna ontvangt u van ons een factuur van € 20,00 inschrijfkosten. Zodra deze op onze rekening staan bijgeschreven staat uw kind op de wachtlijst.

Vanaf welke leeftijd mag mijn kind starten met zwemles?

Bij De Kurenpolder mogen de kinderen vanaf 5 jaar starten met de zwemles.

Is er een wachtlijst?

Ja, deze wisselt per dag maar ligt tussen de 4 en 8 maanden. Deze wachtlijst is afhankelijk van de doorstroming. Wij roepen 3 keer per jaar nieuwe leskinderen op. Dit vindt plaats in maart, september en december.

Indien u meerdere dagen beschikbaar bent voor de zwemles kan dit eventueel de wachttijd verkorten. 

Wat kosten de zwemlessen?

 • Inschrijfgeld: € 20,00
 • Examengeld: € 20,00
 • EasySwim: € 47,50

Overzicht tarieven

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen bestaan uit maximaal 10 kinderen in de reguliere lessen.  Per groep is er 1 lesgever aanwezig. Er liggen altijd maximaal 3 groepen tegelijk naast elkaar in het zwembad.

 

Hoelang duurt de opleiding voor het A-, B-, en C-diploma?

Een gemiddeld kind doet ongeveer 48 lessen van 45 minuten over het A-diploma, vervolgens nog 12 lessen voor het B-diploma en nog eens 12 lessen voor het C-diploma. Elk kind is anders en dus het verloop varieert per kind.

Het Easyswim diploma bestaat uit één diploma, tijdens dit traject doorlopen de kinderen verschillende niveau’s op hun eigen tempo. De opleidingsweg is evenredig aan het huidige A -B en C-diploma. 

Worden wij op de hoogte gehouden van de vorderingen van ons kind?

Via een persoonlijk account op Zwemscore Module™ worden alle vorderingen per les bijgehouden. Dit in de vorm van smileys die voor het kind erg duidelijk zijn. De vorderingen lopen per niveau. Als een niveau helemaal voldoende is, gaat uw kind naar een volgend niveau. 

Blijft mijn kind op dezelfde dag en tijd zwemmen met dezelfde lesgever?

Nee, de kinderen blijven wel op dezelfde dag, maar het tijdstip wordt steeds later. Dus alle starters beginnen op het vroegst mogelijke tijdstip en na elke periode (12 lessen) kan er geschoven worden in de lestijd. Mocht het niveauverschil in een groep binnen deze periode te groot worden, dan zal er eerder worden doorgeschoven. Hoe hoger het niveau van het kind, hoe later de tijd wordt. De tijden door de week liggen tussen 16.00-19.00 uur en op de zaterdag tussen 9.00-13.00 uur. De reden dat de kinderen qua tijd opschuiven is, omdat wij ernaar streven de kinderen gedurende de gehele opleidingsweg dezelfde lesgever te laten houden. Dit is voor zowel de lesgever als het kind de prettigste manier van lesgeven.

Gaan de zwemlessen in de vakantie door?

De reguliere zwemlessen gaan in de vakantie niet door. Dit betekent dat er per jaar ongeveer 16 weken geen reguliere zwemles is. Wat wij wel vaak in de vakantie aanbieden zijn vakantie zwemcursussen in de ochtend uren. Als uw kind bij ons zwemt ontvangt u een informatiemail, bij interesse kunt u uw kind hiervoor opgeven.

Wij houden de vakantieperiodes van regio zuid aan.

Hoe moet ik een inhaalzwemles plannen of mijn kind afmelden voor de zwemles?

Via Zwemscore Module™ kunt u uw kind afmelden en inplannen voor een inhaalles. Bij het plannen van een inhaalles krijgt u alle op dat moment beschikbare inhaalles tijden te zien op het niveau van uw kind. Staat er niets tussen dan kunt u enkele dagen later opnieuw proberen want deze lijst is wisselend (afhankelijk van het aantal afmeldingen). Het telefonisch plannen van inhaallessen is niet mogelijk.

het afmelden en inhalen van zwemlessen is uw eigen verantwoording.

Wat is een EasySwim en is dat verplicht?

Een EasySwim is een pak waar de drijfmiddelen in verwerkt zitten. Ideaal voor een zwembad waar de kinderen in diep water leren zwemmen. Het pak heeft genoeg drijfvermogen om goed op boven te blijven als er actief in het water wordt bewogen. De kinderen worden dus vanaf de eerste les gestimuleerd om onbezorgd te bewegen. Omdat EasySwim goed op het lichaam aansluit, is er meer bewegingsvrijheid. Wij geven uitsluitend zwemles met gebruik van de EasySwim. Voor de eerste les bent u dan ook verplicht deze aan te schaffen voor uw kind. Dit kan bij ons voor € 47,50.

Waar wordt er diploma gezwommen?

Wij gebruiken zwembad AquaAltena in Andel om af te zwemmen.Naast het diplomazwemmen vindt daar ook van tevoren een testmoment plaats. Op dit moment hanteren wij 3 afzwemmogelijkheden per jaar (maart, juli, december).

Voor het EasySwimdiploma houden wij een diplomafeest, ook hierbij staat plezier hoog in het vaandel. Dit diplomafeest vindt plaats in ons eigen zwembad op de Kurenpolder

Kan mijn kind zijn/haar A-diploma nog halen?

Vanaf september 2019 is het niet meer mogelijk om te starten voor het A-diploma. 

De kinderen die op dit moment (zomer 2019) nog bij ons op zwemles zitten krijgen echter nog wel de keuze om door te gaan voor het A -B en C-diploma of te kiezen voor het EasySwim zwemdiploma.

Wij zijn er namelijk van overtuigd dat het EasySwim zwemdiploma  beter aansluit op de belevingswereld van kinderen met de daarbijbehorende levensechte situaties. Klik hier voor meer informatie betreft de EasySwim methode.

Wat is de entree van het binnenzwembad?

Entree vanaf 3 jaar: € 5,50 (entree is per keer, geen dagkaart) 
In de periode van 1 oktober tot 1 maart kosten de kaartjes € 4,-.

 • Entree 0-2 jaar: gratis
 • 12 badenkaart: € 55,00 (deze kaart is gezinsgebonden)
 • 25 badenkaart: € 90,00 (deze kaart is gezinsgebonden)
 • Parkeren: gratis

 

Wat zijn de openingstijden van het zwembad?

De openingstijden zijn per seizoen wisselend.

Huidige openingstijden

Hoe wordt het zwembad gezuiverd?

Het zwembad wordt gezuiverd d.m.v. zoutelektrolyse. Een zeer milieuvriendelijke manier van waterzuivering. Tevens is water op basis van zoutelektrolyse zeer geschikt voor mensen met huidproblemen en lucht- en ooraandoeningen.

Welke faciliteiten zijn er?

 • Familiebad
 • 2x Kinderbad
 • 1 x Grote glijbaan (100 meter)
 • 2x kinderglijbanen
 • Stroomversnelling
 • Bubbelbank met spuitelementen
 • Sauna
 • Turks stoombad
 • Whirlpool
 • Koude en warme douches
 • Horecapunt

Zijn er kluisjes?

Er zijn voldoende kluisjes waar u tegen betaling uw eigendommen kunt opbergen. De kosten voor het huren van een kluisje bedragen € 0,50 (klein) en € 1,00 (groot). Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies of diefstal van goederen.

Is het zwembad toegankelijk voor mindervaliden?

Ja, het zwembad beschikt over een ruime invalide kleedruimte met daarin een douche en toilet. Wij beschikken ook  over een personenlift om mindervaliden in en uit het water te tillen.

Is het zwembad geschikt voor jonge(re) kinderen?

Wij beschikken over meerdere familie kleedruimtes met daarin aankleedkussens en een box. Verder hebben we in het zwembad de beschikking over kinderstoelen en boxen. Naast ons grote familiebad van 140 cm waterdiepte, beschikken wij over een apart peuterbad van 15 cm diepte en een kleuterbad van 40 cm diepte. De watertemperatuur van de kinderbaden wordt op een constante temperatuur van 32 graden gehouden.

LET OP: kinderwagens en buggy’s zijn in het zwembad niet toegestaan. U kunt deze parkeren in de ruimte bij de entreehal.

Is het dragen van zwemvleugels verplicht voor kinderen zonder zwemdiploma?

In het zwembad is het dragen van vleugels of een EasySwim verplicht voor alle kinderen zonder diploma. Dit geldt ook voor de kinderbaden. Het dragen van alleen een kurk of zwemband wordt niet toegestaan. Zwemvleugels zijn bij ons te koop.

Is het dragen van een zwemluier verplicht?

Nee, een zwemluier is niet verplicht, een zwembroek of badpak is voldoende voor uw kind.

Kan ik iets eten en drinken bij het zwembad?

Ons zwembad beschikt over een horecapunt waar u broodjes, snacks, ijs en drinken kunt kopen. Verder heeft het zwembad een ruim terras. Dit horecapunt heeft aangepaste openingstijden. Klik hier voor de openingstijden van de horeca 

Mag ik zelf speelmaterialen meenemen?

Het is toegestaan om kleine dingen mee te nemen. Bv. Een duikbril, zwemband of een strandbal. Grotere materialen, harde ballen en zwemvliezen zijn niet toegestaan. Voor de kleintjes mag u ook speelgoed meenemen voor in de kinderbaden.

Vanaf welke leeftijd is de sauna- en whirlpool toegestaan?

Vanaf de leeftijd van 16 bent u van harte welkom in onze sauna- en whirlpoolruimte. Ook mogen jongere gasten onder begeleiding van hun ouders de ruimte betreden.

Mag ik zelf eten en drinken meenemen?

Dit is toegestaan, maar mag alleen genuttigd worden op de daarvoor bestemde terrassen.

 

Is het toegestaan om te roken?

Voor onze rokende gasten hebben wij helaas geen ruimte beschikbaar, u kunt uitsluitend buiten het zwembad in ons speciale rokersgedeelte terecht (niet toegankelijk in badkleding). Als u wilt terugkeren naar het zwembad zult u wel opnieuw entree moeten betalen.

Mag ik met kleding het zwembad betreden?

Nee, het is uitsluitend toegestaan het zwembad in badkleding te betreden. Ook het dragen van schoeisel is in het zwembad niet toegestaan.

Waar kan ik terecht met vragen?

Als u in ons bad bent kunt u altijd terecht bij een van onze opgeleide toezichthouders. Mocht u thuis vragen hebben dan kunt u onder openingstijden telefonisch contact met ons op nemen. Ook kunt u uw vraag via de mail aan ons kwijt.

Contactgegevens De Kurenpolder Zwembad

Tel: (+31) 0162-406426

E-mail: zwembad@kurenpolder.nl

Ik ben iets verloren!

Alle gevonden voorwerpen worden ongeveer 3 weken bewaard. U kunt telefonisch contact met ons opnemen om te vragen of er iets is gevonden. Ook kunt u ons via de mail benaderen.

Contact